Bokcirkel Tvåsamhet: om Alternativet av Karolina Bång

De fyra i panelen står och bläddrar i boken

Tiina Rosenberg, Kristofer Folkhammar och Sara Alfredsson var tre av deltagarna som diskuterade kvällens bok ”Alternativet” av serietecknaren Karolina Bång. TVÅSAMHET är Relationsinstitutets bokcirkelkvällar på Inkonst som lekfullt och interaktivt skärskådar tvåsamhet som relationellt fenomen med litteraturens hjälpande hand. Böckerna som läses till TVÅSAMHET gestaltar nya sätt att tänka relationer bortom normer om tvåsamhet. 

Nedan är en ljudinspelning från 10:e februari 2016. På slutet kommer den dåvarande hemliga gästen in, nämligen Karolina Bång själv. Bokcirkeln bestod av 82 personer, kul att så många kom!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/247690199″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

En del material har klippts bort för för att det ska passa den som lyssnar i efterhand, bland annat pauser och den första interaktiva delen där publiken pratade med varandra för att komma igång.

Deltagare i bokcirkeln förutom publiken

Tiina Rosenberg är teatervetare, professor och genusvetare. Tiina är en av förgrundsgestalterna inom den svenska queer-rörelsen bland annat genom boken ”Queerfeministisk agenda”.

Kristofer Folkhammar är författare till flera omtalade bögromaner. Senaste boken ”Magisterlekarna” kom ut förra året och fick fina recensioner.

Sara Alfredsson är ordförande i RFSU Malmö och är medförfattare till boken ”Sexualitetskunskap” om sex- och samlevnadsundervisning.

Simon Ceder är en av grundarna till Relationsinstitutet och arrangerar de publika evenemangen. Simon är också forskare med intresse för relationell filosofi.

Konferencier: Maria Maunsbach är programledare för Ligga med P3. Förutom radiopratare är Maria magdansös och spoken word-artist.

Detta var ett samarrangemang av Relationsinstitutet och Inkonst med stöd av RFSU Malmö och ABF Malmö.