Hej, vi på Relationsinstitutet välkomnar dig till Myko. Myko är en art och samtidigt en app vi odlat fram för att utforska relationer, digitalisering och organisationspraktik. Med Myko kan du göra aktiviteter, under göra. När du gjort en aktivitet så påverkar det konstverket, under vi. 

Du hittar appen här → https://myko.relationsinstitutet.org/

  1. Varför vi inte har en profil eller en lista med alla deltagare i Myko För att använda Myko kan du skapa ett konto genom att registrera dig med en email och lösenord (om du har en Ri-mejl, använd den). När du loggat in finns det ingen profil att komponera, att skapa ångest över, massa val om vad du vill visa upp utåt, ingen statustävling eller prestationsångest. Ditt användarnamn baseras på det som är innan @-tecket i din mejladress. Vi har valt att det inte ska gå att logga in med sociala medier-profiler eftersom vi vill minska beroendet av Google, Facebook etc.
  2. Varför vi valt att fokusera på några få aktiviteter Vi har valt ut ett färre antal aktiviter (till en början) för att fördjupa oss i dessa. Aktiviteterna uppmuntras såklart att utföras flera gånger! Testa med olika personer, olika sinnesstämningar. Vi tror att repetition, rutiner och fördjupning kan ha något att ge jämfört med att leta nytt och framstressad speed dejting.
  3. Undvika fomo hos folk Du hittar aktiviteterna under Göra. De turkosa cirklarna till vänster om aktiviteterna visar vilka aktiviteter du har skrivit upp dig att vara med på, förutsatt att du är inloggad. De mindre prickarna till höger om aktiviteten visar hur många andra som kommer vara med på samma aktivitet. Vi är många som lever med fear of missing out, och massa onlinegrejer skapar oftast mer fomo. Det händer alltid en massa saker i livet, poängen är inte att fokusera på allt man inte gör utan det man gör.
  4. Inte skapa ett beroende hos folk som använder platsen Vi vill att platsen ska vara rolig och givande att vara på. Ett utrymme för sociala interaktioner, lek och att tänka. Du får inga notiser och massa påminnelser, det går inte att “vinna” genom att spendera mer tid på plattformen. Artvisualiseringen på startsidan mår bra av interaktioner, blir livligare av folks interaktion och deltagande, men tanken är att den är givande även utan. Om du vill kan du prenumerera på en kalender över de samtiderna som finns. Du hittar närmare förklaring under FAQ.
  5. Hur du kan göra Använd appen på https://myko.relationsinstitutet.org/, de flesta aktiviteter går att göra utan att skapa konto. Tryck på Gör nu-knappen. Till exempel kan du ha en egen te-ritual själv eller med andra. Mejla gärna myko@relationsinstitutet.org om du hittar buggar eller har frågor och idéer. Vi har också en FAQ-del i appen med mer bakgrund och svar på vanliga frågor.

For English check out the FAQ under the toggle heading A brief presentation in English.

Projektet har genomförts med stöd av Kulturbryggan


Prenumerera på nyhetsbrev

    Mailkurs om relationer

    En liten kurs i tio delar för dig som vill tänka mer om relationer. Inget krav på motprestation, kostar inget utom din tid och varje del kommer direkt till din inkorg under loppet av sju veckor.