Författaren Elisabeth Gerle, serietecknaren Karolina Bång och forskaren Ingela Steij Stålbrand satt i panelen då panel och publik den 26:e oktober diskuterade tv-serien Big Love på Inkonst i Malmö.
Serien handlar om en polygam mormonfamilj bestående av tre fruar, en man och ett större antal barn. Fem säsonger har den gått på HBO och blivit både en kritiker- och publikfavorit. Kanske på grund av dess djupa inblick i vad tro och övertygelse kan göra för ens synsätt på relationer, och de praktiska konsekvenser ett normbrytande relationsskapande har i samhället. Här är inspelningen från tillfället.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/293187580″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Klippet som nämns efter första pausen med Rhonda som sjunger är det här:
Deltagare i cirkeln förutom publiken
Karolina Bång, serietecknare känd för albumet ”Cowgirls” och självhjälpsboken ”Alternativet”, är en del av den serievåg som utvecklar och tecknar nya bilder av relationer, familj och känslor.
Elisabeth Gerle, författare nu senast till ”Sinnlighetens närvaro” en bok om Martin Luther, men är även professor i etik vid Lunds universitet, präst samt jazzsångerska.
Ingela Steij Stålbrand, doktor i psykologi, universitetslektor med inriktning mot sexologi och gerontologi (frisk naturligt åldrande och livslopp) vid Lunds universitet. En förespråkare för att finna lösningar och bygga på det som funkar, oavsett om det innebär brutna normer eller inte.
Moderator tillika kvällens värd var Simon Ceder, en av Relationsinstitutets grundare.
Samtliga kvällar med Relationsinstitutet på Inkonst under hösten:
21 september – ”Min fantastiska väninna” av Elena Ferrante
26 oktober – Tv-serien ”Big Love”
23 november – ”Den befriade familjen” av Josefin Olevik
14 december – Julfilmsspecial med bl.a. ”Fanny och Alexander”